----------------- PANATHINAIKOS 1908 - GATE 13 1966 - MAKEDONIA - PIERIA - KATERINI CLUB est. 1991 - KOLINDROS GATE 13 -----------------

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΙΑ ΚΛΑΜΠ ΘΥΡΑ 13

Σαν σύνδεσμος του Παναθηναΐκού στα Χανιά και με βάση τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν μέρος στη πόλη μας κατά τη διάρκεια του φάιναλ 4 με τους οπαδούς της ΑΕΚ και την επακόλουθη επέμβαση της αστυνομίας και προσαγωγής μελών του συνδέσμου θα θέλαμε να αναφέρουμε δύο πράγματα για τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στο σύνδεσμο μας, μιας και ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής, μας γνωρίζει τόσα χρόνια αδιάλειπτα και γνωρίζει το ποιόν μας.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά εναντίον μας, για οπλοστάσια, για γιάφκες και όλα τα συνήθη τερατώδη που διάφοροι αρέσκονται να χρησιμοποιούν ώστε να μπορέσουν να πουλήσουν φούμαρα στο διψασμένο για αίμα και επεισόδια αναγνώστη. Φυσικά κανείς από αυτούς δεν έκανε το κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει να ρωτήσει την άποψη μας για το περιστατικό. Βλέπετε η αλήθεια δε πουλάει και ακόμα χειρότερα δεν έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι από τη μια στιγμή στην άλλη. Ζούμε όμως στη χώρα της δημοκρατίας και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να εκφράσουμε ελεύθερα την αποψή μας και να πούμε τα πραγματα από τη δικιά μας μέρια, κόντρα σε όσους βιάστηκαν να μας χλευάσουν αλλα και ακόμα χειρότερα να μας καταδικάσουν.
Η πραγματικότητα, αντίθετα με όλα αυτά που γράψανε και αναπαρήγαγαν κάποια ΜΜΕ , ΜΕΣΑ στο χώρο του συνδέσμου για τον οποίο είναι υπεύθυνα τα μέλη μας δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα εκτός το μαχαίρι που υπήρχε από τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ένα μεγάλο σφυρί για τα κάδρα και άλλες εργασίες , ένα απολύτως ακίνδυνο ναυτικό '' βαρελάκι'' (βγάζει καπνό και μόνο) και ένα μικρό σφυρί που έχουν τα λεωφορεία . Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα οποία σε οποιοδήποτε άλλο σύλλογο ούτε καν θα τα περισυνέλλεγαν ως στοιχεία, παραλίγο να μας πάνε απευθείας για ‘’τουφεκισμό’’. Τα μέλη του συνδέσμου βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή ακριβώς αποφάσισαν να διαφυλάξουν τη νομιμότητα και την ασφάλεια του χώρου όπως ήταν άλλωστε και η υποχρέωση τους. Καμία αρμοδιότητα, καμία δικαιοδοσία και καμία ευθύνη δεν έχουν για οτιδήποτε βρέθηκε σε διπλανές πολυκατοικίες και ταράτσες. Παρόλο που δεν ήταν ευθύνη των μελών του συνδέσμου να διαφυλάξουν τη νομιμότητα των χώρων εκτός συνδέσμου (Διπλανές πολυκατοικίες ,ταράτσες, κτλ) αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για το θέμα αυτό και δεχόμαστε ότι έγιναν λάθη, των οποίων τις συνέπειες δυστυχώς πληρώσαμε και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό.
Όντως η αστυνομία είχε προτρέψει ο σύνδεσμος να μην είναι ανοιχτός και φυσικά αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε απόλυτα ότι αποκλειστικός τους στόχος ήταν να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή του φάιναλ 4. Παρόλαυτα, τα γεγονότα τα οποία έλαβαν μέρος το προηγούμενο βράδυ κατέδειξαν σε εμάς ότι το κτίριο του συνδέσμου και κατ’ επέκταση η γειτονιά, στην οποία φιλοξενούμαστε τα τελευταία 18 χρόνια και για τα οποία αισθανόμαστε υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη τους, κινδύνευαν.
Δύο απόπειρες εμπρησμού έγιναν το προηγούμενο βράδυ, τις οποίες αποσόβησαν εγκαίρως μέλη μας τα οποία βρίσκονταν σε επιφυλακή και γλίτωσαν από τα χειρότερα το σύνδεσμο, τα γραφεία και τα σπίτια, τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο . Είναι λογικό λοιπόν ότι θα υπήρχε σκέψη για τη προστασία του χώρου για τον οποίο έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα και για ένα χώρο που θεωρείται το σπίτι του Παναθηναΐκού στα Χανιά για 18 χρόνια. Μετά από ώριμη σκέψη και καθώς ήταν πλέον προφανές ότι ο σύνδεσμος δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί με άλλο τρόπο εκτός από την προσωπική μας παρουσία αποφασίσαμε να ανοίξουμε ώστε να δούμε τον αγώνα της ομάδας μας όπως κάνουμε ανελλειπώς όλα τα χρόνια νόμιμης λειτουργίας του χώρου μας.
Δεν υπήρχε καμία απολύτως πρόθεση να δημιουργηθούν επεισόδια και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις μας όταν μεμονωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ που περνούσαν από την οδό Κυδωνίας άρχισαν να προκαλούν και να βρίζουν αποφύγαμε κάθε αντιπαράθεση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια από μέρους μας και παραμείναμε στο σύνδεσμο μιας και μοναδικός μας στόχος ήταν η προστασία του. Παραδεχόμαστε πως όταν πλέον μπήκε στο στενό του συνδέσμου μερίδα οπαδών της ΑΕΚ και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας (προς μεγάλη μας έκπληξη), υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις. Παρόλαυτα κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε τα πράγματα να μη ξεφύγουν από τον έλεγχο και τα όρια της νομιμότητας.
Το να παρουσιάζονται στη κοινή γνώμη ως χούλιγκαν άνθρωποι οικογενειάρχες, με καθαρό ποινικό μητρώο και λίγο πολύ γνωστοί και ευπόληπτοι στη Χανιώτικη κοινωνία, είναι αν μη τι άλλο κατακριτέο από τη στιγμή άλλωστε που μέσα στο σύνδεσμο δεν συνέβη οτιδήποτε παράνομο. Το ότι δεν υπήρχε τίποτα απολύτως εναντίον των παιδιών που συνελήφθησαν αποδεικνύεται και από το γεγονός πως λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας μιας και 18 χρόνια νόμιμης, συνεχούς και δυναμικής παρουσίας του συνδέσμου στο πλευρό του Παναθηναΐκού δε σβήνονται με μια μονοκοντυλιά. 18 χρόνια στην ίδια γειτονιά και στο ίδιο κτίριο, σε αντίθεση με αλλους συνδέσμους που ανοιγοκλείνουν κάθε τρεις και λίγο, αποδεικνύουν περίτρανα τις άριστες σχέσεις μας με όλη τη γειτονιά καθώς και το ποιόν του συνδέσμου μας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, κόντρα στις δυσκολίες, υποδεχόμενοι τις καινούργιες γενιές γιατί και στα Χανιά η καρδιά του Παναθηναΐκού βρίσκεται εδώ και συνεχίζει να χτυπάει ασταμάτητα στο πλάι του αυτοκράτορα. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του συνδέσμου μας, ανώνυμους και επώνυμους, για τη συμπαράσταση που μας έδειξαν αποδεικνύοντάς μας περίτρανα ότι αυτός ο χώρος έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια όχι μόνο υπερήφανους παναθηναΐκούς αλλά και ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ που μας σέβονται και μας αγαπάνε.

Υ.Γ. ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου